Producatorul auto Tata, care detine licenta pentru a dezvolta tehnologia motorului cu aer in India (Motor Development International's – MDI) a anuntat ca a facut cativa pasi in legatura cu proiectul, scrie gizmag.com.

Mai exact, compania va trece la constructia propriu-zisa a masinii, dupa ce pana acum a lucrat la elaborarea conceptului tehnologic pentru un motor care sa functioneze cu aer comprimat.

Creata de inginerul Guy Nègre in 1991, in Luxemburg, prin intermediul tehnologiei MDI s-au construit mai multe produse, in efortul de a gasi solutia pentru motorul care sa nu polueze deloc, dar nu s-a concretizat nimic pana in prezent.

Cea mai promitatoare intelegere este cea intre MDI si Tata Motors, incheiata in 2007, producatorul auto indian dorand sa fabrice masini care sa functioneze cu aer comprimat. Iar in acest an, Tata a anuntat ca va incepe sa lucreze la prototipul masinii, dar nu a avansat o data la care masina ar putea intra in productie.

Tata a anuntat ca “prima faza a proiectului a fost indeplinita, iar functionalitatea motorului cu aer comprimat a fost demonstrata”. Faza a doua implica “detalii de dezvoltare a motorului si inventarea unui autoturism pe care sa functioneze motorul, intregul process tehnologic urmand a fi dezvoltat si detaliat in anii care vin”, a mai precizat Tata Motors.