X-uri, bastonase si priviri ca la un meci de tenis. Asa s-a desfasurat prima zi de recensamant pe drumurile din intreaga tara. Oamenii de la drumuri stau cu tabelul in fata si aduna de la automobile la carute, biciclete, TIR-uri si autocare.

Stresati de radare, unii soferi s-au alarmat. De fapt, totul e statistica.

Recensamantul de trafic se face din 5 in 5 ani. Din primele date adunate pana acum, pentru 2010 ne asteptam ca arterele principale sa se blocheze. Pana in 2025, numarul de masini aflate in trafic s-ar putea dubla conform estimarilor.

Clujenii sunt printre putinii care vor primi o veste buna. De la 21.000 de masini pe zi care intrau dinspre Turda, numarul va scadea dramatic. Pe DN1, la intrarea in Cluj-Napoca, pe Dealul Feleacului, traficul este mult mai lejer de cand s-a dat in folosinta o portiune din Autostrada Transilvania.

Si anul acesta se va confirma ca DN1 ramane cel mai aglomerat din tara. De aceea se justifica o autostrada de la Bucuresti la Brasov. Avem santier, dar e blocat din lipsa de bani. Lucrarea ar fi trebuit finalizata si inaugurata inainte de Paste.

Numaratoarea dureaza pana la toamna.