Rezultatele vanzarilor din luna ianuarie corespund cu estimarile membrilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, care au apreciat ca prelungirea programului de innoire a parcului auto va sustine vanzarile la un nivel mai ridicat fata de aceeasi luna a anului trecut, cand debutul "Rabla" a avut loc in a doua jumatate a lunii februarie.

Un avans si mai pronuntat a fost inregistrat la inmatricularile de autoturisme second hand, care au crescut cu 44%, la 17.156 unitati, avand in vedere ca ianuarie a fost ultima luna in care se puteau inscrise masini la valorile de taxare aferente anului 2010.

In luna ianuarie, la DRPCIV au fost inmatriculate 185 de mopede si motociclete, de aproape trei ori mai multe fata de prima luna din 2010.

In ceea ce priveste autovehicule de transport de marfuri, inmatricularile s-au dublat la 576 unitati.

Dacia conduce in clasamentul celor mai vandute autoturisme cu 594 unitati inmatriculate in noiembrie, de aproape trei ori mai multe fata de prima luna a anului trecut. Marca autohtona a fost urmata in clasament de Volkswagen si Ford, cu 268 unitati (scadere 39%) si, respectiv, cu 211 unitati (scadere de 19%).

Numarul autoturismelor noi inmatriculate anul trecut a scazut cu 18,5%, la 94.541 unitati, in timp ce in decembrie, comparativ cu aceeasi luna din 2009, a urcat cu 10,2%, la 12.472 unitati.