64 de constructori s-au luptat pentru cele mai scumpe santiere de autostrada, dintre Sibiu si Arad, deschise vreodata in Romania. Licitatia s-a incheiat, insa contractele nu pot fi semnate pentru ca au fost contestate de opt ori.

Firmele sunt nemultumite de evaluarea ofertelor. De data aceasta nu a castigat cel care a oferit pretul cel mai mic.

Pe loturile unde sunt admise contestatii, lucrarile se blocheaza pana la toamna. Se anunta asadar un an fara taieri de panglica, dupa ce in 2010 Guvernul a umflat numarul real de kilometri inaugurati.

"12 din autostrada Transilvania, 14 de pe centura Sibiu. Sunt 26 si 20 in regim de autostrada de la Voluntari la Chitila. Cei care spun ca acest Guvern nu a facut nimic in materie de autostrazi sa compare datele cu cele ale altor guverne si vor avea o surpriza", spunea premierul Emil Boc in noiembrie 2010.

Probabil ca primul ministru numara cu indulgenta centurile modernizate. Nu pot fi adunate la autostrazi pentru ca au semafoare, treceri de pietoni sau interesctii.

O confirma si Institutul National de Statistica. In 2010 am adunat numai 11 kilometri noi de autostrada, iar pentru anul acesta stim deja previziunile: santiere multe, munca putina.