Ochelarii Google nu mai sunt o descoperire epocala de acum un an. Tota lumea asteapta isteria de la lansare, din 2014 incolo. Pana atunci, cel mai destept gadget full multimedia inventat pana azi este in teste.

Se poarta ca orice pereche de ochelari obisnuita, cu sau fara dioptrii in functie de recomandarea medicului si poate fi operata prin comenzi vocale. Aproape orice functie a unui telefon mobil sau a oricarui alt device destept de azi este si in meniul ochelarilor Goggle.

Ca vrei sa asculti o piesa, ca vrei sa intri pe net si sa dai un mail, ca vrei sa scrii un word, sa filmezi, sa postezi pe Facebook sau ca vrei sa folosesti GPS-ul, totul va fi vizibil si posibil prin lentilele (una sau doua) Google Glases.

Pe cat de sigur pare device-ul si usor de folosit, pe atat de periculos il vad unii la volan. Legislatia din West Virginia s-a gandit sa treaca pe lista cu probleme ochelarii Google in timpul mersului.

Desi exista o lege care permite folosirea device-urilor hands free, ochelarii sunt mai mult de atat si ar putea incomoda soferul. Asta pentru ca soferul poate folosi in orice fel ochelarii, iar un film sau o informatie pe net ii pot distrage atentia. Sigur ca GPS-ul este functia care l-ar putea ajuta, insa cam toate celelalte sunt considerate risc la volan.

Ochelarii Google vor costa in jur de 1.500 de dolari, iar studiile de piata arata ca tinerii vor fi primii care se vor bate pe ei. In acelasi timp, ei sunt cel mai putin experimentati soferi, asa ca riscul e aproape dublu in cazul lor.

Iar daca ochelarii nu vor “trece” examenul legal, amenda ar trebui sa fie 100$ la prima abatere, apoi sa creasca la 200$ pentru a doua incalcare a legii si asa mai departe.

Cei de la Google vad insa numai partea buna a lucrurilor si anume avantajele folosirii lor la volan. Soferului ii va fi mult mai usor sa se ghideze pe GPS si va fi atent in fata, adica la drum. Nu-si va mai indrepta atentia in nici un alt loc din masina pentru ca are tot ce tine de entertainment la volan si utilitati direct in fata, adica in ochelari.

Cei care contrazic rostul ochelari si vad chiar o amenintare in ei pentru cei care-i poarta la volan au dat exemple de conducatori care ocupati cu tot felul de gadget-uri nu constientizau cand politia ii obliga sa traga pe dreapta.