"Kad" vine de la quad si asta anunta ca masina e gandita sa fie un 4x4 inainte de toate. Probabil ca vor exista insa si versiuni 4x2, cu tractiune fata.

"Jar" vine de la "jaillir", care inseamna "agilitate"” in franceza. Este o combinatie pe care Renault nu a mai avut-o demult si s-a multumit s-o exprime prin Nissan – jumatatea aliantei comerciale.  

Deci Kadjar o sa vina intr-un segment in care o asteapta propria concurenta Qashqai, Mazda CX-5 si chiar Skoda Yeti.  Inca un concurent puternic si intern de data asta e Peugeot 2008.

Auto Express a obtinut niste poze cu masina, care par "destul" de oficiale. Alte lucruri nu se stiu inca despre Kadjar.

Renault va folosi motoarele actuale si e foarte posibil sa aiba variante care sunt pe Espace – cel mai mare model pentru familii (130-200 de cai putere, diesel si benzina). Tot pe Espace sunt cutii automate cu 7 viteze.  

Pe scara SUV-urilor Renault, Kadjar e "urmatorul" Captur, de la design si optiuni pana la vanzari, spera Renault. Aproape 200.000 de masini Captur s-au vandut anul trecut si masina a intrat chiar intr-un top cel mai bine vandute modele noi. Tot cam in aceeasi clasa intra si Scenic, un alt model constant in istoria Renault. Nimeni nu a anuntat ceva despre inlocuirea lui cu noul Kadjar.