Nu este o nava spatiala, desi seamana cu una, este Regera, noul hibrid al suedezilor de la Koenigsegg, pe care l-au prezentat la Salonul Auto de la Geneva.

Regera, care inseamna “a domni” in suedeza, va intra in productie in acest an, iar primele livrari vor fi facute anul viitor, informeaza CNN Money.

Nu vor fi construite decat 80 de bucati din acest model, in urmatorii cinci ani, iar pretul va fi de aproximativ 1,9 milioane de dolari.

Chiar si la acest pret, compania a inceput deja sa primeasca comenzi.

Masina se remarca prin absenta cutiei de viteze si a sistemului de transmisie, care au fost eliminate pentru a reduce greutatea masinii si pentru a-i imbunatati performantele.

"Este prima masina din lume dotata cu un motor cu combustie interna care actioneaza rotile fara ajutorul unei cutii de viteze”, a spus Christian von Koenigsegg, fondator al companiei si designer al modelului prezentat la Geneva.

Bateria este, de asemenea, mai mica si mai usoara, dar mai puternica fata de alti acumulatori care se gasesc pe celelalte masini hibrid. Masina are trei moriare electrice si un motor V-8 pe benzina.

Usile se deschid in foarfeca, utilizand o aplicatie de smartphone, masina transformandu-se radical atunci cand toate usile sunt deschise in acelasi timp.

Modelul a fost desenat de designerul suedez Christian von Koenigsegg, reconoscut in toata lumea pentru viziunea sa futurista.

Sursa foto: www.koenigsegg.com