Transexualii, travestitii, fetisistii, alte categorii considerate deviante sexual si cei cu dereglari psihice nu mai au voie sa-si ia carnetul de conducere.  

Lumea nu intelege de ce oamenii cu alte orientari sexuale (inclusiv homosexualii barbati si femei) au intrat in categoria celor cu tulburari de comportament.  

O alta categorie de oameni interzisi la volan a enervat si mai rau lumea si pare si mai discriminatoare fara sens: cei care au sub 1m 50cm inaltime nu au nici ei voie sa-si ia carnet. Desi exista peste tot ateliere care modifica masini pentru a putea fi conduse de catre oamenii cu dizabilitati.     

Maria Bast, presedinta Asociatiei Drepturilor Omului a spus ca "Guvernul Rusiei violeaza flagrant drepturile omului si se amesteca in viata private a cetatenilor".  

Asociatia va reclama decizia la Consiliul Drepturilor Omului si la Curta Constitutionala din Rusia.  

Decretul de lege nu explica in niciun fel fondul, ratiunea legii si avantajele aplicarii ei. Aproximativ 30.000 de oameni mor anual in Rusia din cauza accidentelor. Nu s-a facut insa niciodata o statistica despre orientarea sexuala a celor implicati. 

Legea a fost publicata lunea trecuta pe site-ul guvernului.  

"Tara lui Putin" este consacrata pentru discriminarea minoritatilor cu alte orientari sexuale. In 2013, chiar Putin a semnat legea care intrerzice propaganda relatiilor homosexuale. Protestele de la Sochi (Olimpiada de Iarna 2014) au fost din cauza acestei legi.