Dupa ce editia de anul trecut a fost anulata din cauza crizei, rusilor pare sa le fi revenit pofta de lux. Asa ca la Salonul de la Moscova vor fi prezentate anul acesta, in premiera mondiala, noua prototipuri de limuzine.

Jaguar - "emblema" britanica incaputa acum pe mainile unui proprietar indian - a venit pregatit special pentru Rusia. Adica intr-un loc unde clientii cu dare de mana sunt numerosi, dar si unde reglarile "explozive" de conturi sunt la ordinea zilei.

"Masina pe care o expunem aici este o versiune blindata, cu cel mai inalt nivel de securitate. Poate rezista la explozia unei bombe echivaland cu 15 kilograme TNT in imediata apropiere", spune Elena Plotnikova, director Jaguar-Rusia.

Si asta fara nicio concesie la lux si performante, pentru ca sub capota se ascunde o "herghelie" de 400 de cai putere.

Mai mult, producatorii auto rusii de la AvtoVAZ au prezentat aici si o versiune Lada a Daciei Logan MCV, pe care au denumit-o R90.

Nu este nicio indoiala ca modelul prezentat de rusi este doar o versiune a Daciei Logan MCV, dar nu este vorba de copiere dupa obiceiul chinezesc, deoarece Renault-Nissan detine 25% din actiunile AvtoVAZ si a decis introducerea acestui model unic pe piata din Rusia sub sigla Lada.

In ceea ce priveste masinile romanesti, fabrica de la Pitesti prezinta la Moscova modelele Sandero si Logan cu transmisie automata, optional. Cutia automata va fi disponibila pentru masinile echipate cu motorul pe benzina de 1,6 litri.

La Salonul Auto de la Moscova, care va ramane deschis pana duminica, sunt prezente peste 80 de companii din 12 tari.