Massachusetts Institute of Technology a realizat un Top 50 cele mai tehnologizate companii din lume, capabile sa schimbe viitorul cu inventiile de ultim moment. Vorbim despre branduri care investesc foarte mnult in cercetare, implementare si testare. Mai tarziu, multe dintre inventiile de proba devin dotari de serie pe produsele lansate.

Topul a aparut in revista institutului, MIT Technology Review. Desi clasamentul se numeste “Most Disruptive Brands”, termenul “disruptive” semnifica puterea companiei de a altera strategiile concurentei. Firme ca Audi sau Apple, ce sunt foarte creative, practic isi obliga rivalii din piata sa renunte la strategii de moment sau de pe termen lung odata.

Topul este plin de companii gigantice, dar din industria auto sunt doar doua nume, Audi si Toyota. Link-ul http://www2.technologyreview.com/tr50/2013/ va duce direct la tabel. Pentru a afla tehnologiile pe care le vor folosi brand-urile din topul pe 2013 ca sa-si devieze concrenta de la plan, dati click pe fiecare nume in parte.

Audi a intrat in Top 50 MIT cu un mecanism laser pentru recunoasterea drumului la masinile autonome, iar Toyota cu noul Prius plug-in, care le consolideaza pozitia intai in segmental electric.