Din decembrie 2009, Ioan Lupsa asteapta despagubirea de la compania Euroins la care avea RCA cel care i-a lovit autoturismul.

Reprezentantii Euroins il contrazic. Potrivit companiei de asigurari, dosarul a fost respins de cei din departamentul anti-frauda pentru ca au considerat ca accidentul a fost inscenat.

Cu toate astea, tot mai multe service-uri refuza sa mai lucreze cu Euroins sau Carpatica pe motiv ca refuza sa plateasca reparatiile sau intarzie platile.

Compania Carpatica ne-a transmis ca lucreaza cu 380 service-uri din tara si ca pana acum nici unul patron nu a reziliat contractul incheiat de comun acord.

Mai exista insa o problema. "80% dintre RCA-urile ieftine sunt cu repersursiuni asupra pagubitului", explica un patron de service. Cu alte cuvinte, unele companii de asigurari vand RCA-ul foarte ieftin, insa uita sa dea despagubiri.

Autoritatile spun ca soferii care isi cumpara RCA de la companii care intarzie sau refuza despagubirile risca sa fie chemati in instanta de pagubiti si risca sa plateasca ei, in locul asiguratorilor.