A Good Day To Die Hard se afla printre blockbuster-ele de anul asta. Bruce Willis este acelasi John McClane indestructibil, care de data asta are “treaba” in Rusia. Productia a inceput acum trei ani si a fost bugetata cu aproape 100 milioane de dolari. Numai in SUA, 25% din acesti bani au fost recuperati in weekend-ul de lansare de catre Twentieth Cenntury Fox si alte trei case mari de productie co-partenere. Filmul de actiune este cotat in momentul de fata la 6 stele.

Cele mai spectaculoase scene din filmul de 97 de minute includ foarte multe masini. Aproape toate sunt distruse, iar 132 dintre ele au fost casate. 650 de masini au “jucat” in A Good Day To Die Hard. Mercedes a fost cel mai important furnizor pe platou, cu modelul G Klasse. Alte 520 de masini, care au scapat cu viata, au avut nevoie de reparatii de milioane de euro. Aproximativ 20 milioane de euro au costat avariile totale sau partiale ale celor 650 de modele folosite in film.

Seria Die Hard este la al cincilea film, primul datand din 1988. Bruce Willis este actor principal in toate productiile. Pana acum, A Good Day To Die Hard a avut incasari globale de 113,5 milioane de dolari, cu 13,5 milioane de dolari peste bugetul alocat pentru productie. Acest weekend a fost cel mai bun din istoria filmului, cu 845 de proiectii in Anglia care au adus 7,6 milioane de dolari. Pe urmatorul loc, la venituri din bilete pentru Die Hard 5 a fost Japonia (6,8 milioane de dolari), apoi Rusia cu 100.000 dolari mai putin.

In Romania, filmul ruleaza si la Cinema PRO.