Lupta a fost stransa intre doua modele care nu au nimic in comun: Mazda CX-5 (un SUV din clasa mica) si Toyota GT86/Subaru BRZ (una si aceeasi masina proiectata in cooperare). In final, Mazda a castigat competitia cu 363 de voturi.

Masina in parteneriat a iesit pe doi cu 318 puncte, iar BMW a luat abia pozitia a treia cu 282 de voturi. Clasamentul continua pana la locul 10 cu Range Rover Evoque, Volkswagen Up!, Suzuki Wagon R, Cistroen DS5, Alfa Giulietta, Nissan Note si Honda N-Box (ceva similar lui Nissan Cube) cu numai 9 puncte. Topul se rupe de la locul 5 in jos (VW Up! – Suzuki Wagon R 152p vs. 68p). Inca o ruptura mare de punctaj este intre Giulietta (29p) si Nissan Note (10p).

Fiecare arbitru a avut 25 de voturi. Procedura de vot e urmatoarea: din totalul de voturi pe acre le are un arbitru, 10 trebuie sa plece la cea mai buna masina dupa parerea lor, apoi restul de 15 puncte sunt inmpartiote la urmatoarele 4 masini bune in opinia lor.

Premiul special COTY Japan l-a luat pana la urma Toyota/Subaru. Criteriile de votare pentru aceasta categorie sunt lansarea masinii anul acesta si impactul in piata.