“Dorinta Nissan Motor Company de a revolutiona gandirea si procesul de conducere este ceea ce ne diferentiaza. In 2007 am promis ca, pana in 2010, Nissan va introduce in productia de masa masinile cu zero emisii. Astazi, Nissan Leaf este cel mai bine vandut autovehicul electric din istorie. Acum imi iau angajamentul de a introduce o noua tehnologie revolutionara pana in 2020, Autonomus Drive, si suntem in parametri pentru a realiza asta in timpul propus”, a declarat Carlos Ghosn, CEO-ul companiei.

Compania nipona planuieste sa inceapa testarea autovehiculelor pana in 2014. Nu se stie insa de cand lucreaza mai exact Nissan la aceasta tehnologie, termenul folosit fiind de “ani”. Google a inceput testarea masinilor cu pilot automat in 2010. Gigantul de cautare nu intentioneaza sa foloseasca masinile in scopuri comerciale, dar ar putea sa isi vanda tehnologia dezvoltata producatorilor auto.

Potrivit comunicatului de presa, Nissan colaboreaza la randul sau cu “echipe de la universitatile de top din lume, inclusiv MIT, Stanford, Oxford, Carnegie Mellon si Universitatea din Tokyo”.

Atat Audi, cat si Toyota s-au aratat interesate de ideea masinilor autonome, prezentand diferite concepte.