Intre timp, odata cu instalarea crizei economice, au scazut si preturile atat la masinile noi cat si la cele second hand.

Au aparut oferte si reduceri de preturi din ce in ce mai mari la masinile noi vandute de dealerii din Romania. Ba mai mult exista si Programul Rabla, care in acest an te ajuta sa obtii o reducere de cel putin 1.200 de euro la o masina noua.

Chiar daca nu ai rable de dus la casat, poti cumpara trei vouchere cu-  sa zicem  1.500 de euro( calculat la un pret maxim al pietei de 500 euro/voucher) care de fapt valoreaza 2.700 de euro, bani ce vor fi scazuti din pretul de achizitie al autoturismului nou.

Daca ai la dispozitie 10.000 de euro si vrei sa-ti cumperi masina ai oferte tentante atat de masini noi din Romania cat si de second hand din Germania.

Daca alegi sa mergi in Germania pentru o masina rulata, avantaje sunt ca platesti pe masina mai putin decat daca ai fi cumparat-o din targ din Romania, masina nu a fost rulata pe drumurile proaste de la noi si in general este mai bine intretinuta.

Mai mult decat atat, in banii astia poti sa te alegi chiar si cu o marca premium precum Audi.  Sunt pe mobile.de masini Audi A4 din 2005 care au un pret mai mic de 10.000 de euro.

De asemenea marcile Volkswagen, Opel, Peogeot, Renault, Fiat, Mazda sau Toyota au modele sub 5 ani vechime care se incadreaza in aceasta suma.

Ca procedura nu este nimic complicat. Cauti pe celebrul site mobile.de cateva oferte pentru modelul pe care ti-l doresti, contactezi vanzatorii pentru a verifica daca ofertele mai sunt valabile si iti anunti intentia de a vedea masinile.

Apoi, de la caz la caz, pleci cu masina cu un prieten, cu avionul sau cu autocarul, vizionezi mai multe masini care ti-au atras atentia, te hotarasti asupra uneia, platesti, faci actele si te intorci la volanul autoturismului in tara.

Cheltuielile sunt de cateva sute de euro, cu transportul, cazarea ( daca statai mai multe zile pentru a viziona mai multe oferte) si cu actele.

In cazul in care vrei masina noua, in momentul de fata, cu 10.000 de euro poti sa-ti cumperi peste 20 de modele de masini prin programul Rabla, printre care cele mai apropiate de limita bugetului luat ca exemplu se situeaza Opel Astra Clasic 3, Volkswagen Polo, Skoda Octavia Tour, Renault Fluence sau Peogeot 207.

Pe toate aceste modele platesti sub 8.700 de euro daca aduci trei vouchere. Dupa cum am precizat mai sus, daca vei cumpara aceste tichete vei plati maximum 1.500 de euro, bani care vor duce pretul total al masinii noi la aproximativ 10.000 de euro. Pentru oferte de masini noi sub 7.000 de euro prin programul Rabla vezi aici.

Ce alegeti? Daca aveti 10.000 de euro va luati second hand sau masina noua?

  Incont.ro, disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro!