Un exemplar al modelului 51, produs in 1933 de fabricantul franco-italian Bugatti a fost cumparat sambata, la o licitatie organizata la Grand Palais din Paris, cu aproape un milion de euro (943.000 euro).

Pretiosul automobil i-a apartinut mostenitoarei britanicului Fitzroy Somerset, al V-lea baron de Raglan, fost presedinte al Clubului Proprietarilor de Bugatti si administrator al Bugatti Trust.

Acest „Bugatti Grand Prix Type 51 Biplace”, din anii `30, a primit cel mai mare pret de licitare, sambata la evenimentul de la Paris, unde s-au mai vandut si alte marci celebre. Printre ele s-au numarat un Porsche Type 906 Carrera Coupe, model special fabricat pentru campionatul mondial al marcilor din `66, vandut cu peste 745.000 de euro si un Aston Martin, care a apartinut Regelui Baudouin al Belgiei, adjudecat pentru 333.500 de euro.

„Carrera” este un model exclusivist, special fabricat pentru campionatul mondial al marcilor din `66, in doar 66 de exemplare.

„Aston Martin DB2/4 3.0”, fabricat in `55 si restaurat intre 2001 si 2008 a avut intotdeauna numere de inmatriculare franceze. Motivul il reprezinta faptul ca toti membrii casei regale belgiene foloseau acest tip de numere pe automobile, fiind administrate de Ambasada Belgiei la Paris, cel mai probabil din motive de securitate.

Casa Bonhams a organizat aceasta licitatie in Paris, pentru a sarbatori implinirea celor 110 ani de la prima expozitie automobilistica din capitala franceza. Aceasta din urma a avut loc pentru prima data in 1901, in aceeasi sala imensa de la Grand Palais.

Casa de licitatii Bonhams se afla pe locul trei in lume in ceea ce priveste volum de vanzari.