Dichisite si lustruite, masinile de epoca au fost parcate dis-de-dimineata pe aleile Castelului Peles. Fiecare exemplar, unic in felul lui, valoreaza o mica avere.

George Danciu, concurent: "Este un Buik din 1930 care a fost adus de langa Miami, din Statele Unite. Nu a fost restaurat niciodata. Prima restaurare a avut loc in Romania si este o masina de 6 cilindri cu o capacitate de 5430".

Horia Popescu, concurent: "Regele Mihai a avut una ca aceasta si atunci din respect pentru amabilitatea cu care ofera intotdeauna acest cadru splendid pentru a se desfasura concursul, am adus masina pe care dansul a iubit-o in tinerete. Intotdeauna facea referire la Jaguarul lui SS100."

Pasionat de masini de epoca, la fel ca bunicul sau Regele Mihai, Principele Nicolae a sosit la Peles intr-un MG decapotabil, cu care s-au acomodat ceva mai greu.

Principele Radu: "Automobilul este un lux, dar devotamentul pentru el e ceva ce trebuie sa invete toata lumea. Sa te pui in slujba unui obiect pentru care s-a muncit mult si sa-l duci pentru generatiile care vin."

Calin Popescu Tariceanu, presedintele juriului: "Vin masini din ce in ce mai frumoase, mai elegante. Fiind un concurs de eleganta, vom premia in mod deosebit estetica masinii, eleganta ei si daca vreti elementul care impresioneaza vizual cel mai mult".

Turistii au admirat indelung frumusetile parcate pe alei. Masinile de epoca pot fi admirate in fata Cazinoului din Sinaia, unde va fi desemnata si castigatoarea concursului de eleganta.