“Producatorul de masini premium Volvo Cars se pregateste de lansarea celui mai mare si mai ambitios program de testare a masinilor autonome, care va incepe anul viitor. Decizia vine din dorinta de a accelera introducerea unei tehnologii care promite sa reduca considerabil accidentele de masina, sa decongestioneze traficul de pe strazile aglomerate si sa le ofere soferilor mai mult timp liber. Dorinta de a dezvolta masini autonome este parte din obiectivul Volvo pentru 2020, si anume - nici un om sa nu fie omorat sau ranit grav la volanul unui nou model”, informeaza un comunicat al companiei.

“Condusul autonom reprezinta un pas inainte in materie de siguranta la volan. Cu cat masinile autonome ajung mai repede pe strazi, cu atat vom avea mai multe vieti salvate”, a declarat Hakan Samuelsson, presedintele CEO Volvo Car Group.

Testele Volvo “Drive Me London” se vor diferentia de alte programe de testare a masinilor autonome prin faptul ca vor fi realizate de familii adevarate pe strazile publice.

Programul va incepe in prima parte a anului 2017 cu un numar limitat de masini semi-autonome si se va extinde in 2018, pentru a adauga pana la 100 de masini autonome, devenind astfel cel mai extins program de testare a masinilor autonome de pe strazile Marii Britanii.

Conform studiilor independente, masinile autonome au potential de reducere semnificativa a numarul de accidente, in unele cazuri cu pana la 30%. In prezent, pana la 90% din accidente sunt cauzate de erori ale soferilor sau de neatentia acestora, cauze care vor disparea intr-o mare proportie odata cu aparitia masinilor autonome.

Volvo Cars este unul dintre cele mai cunoscute si respectate branduri din lume, cu vanzari de 503.127 de masini in anul 2015, in aproximativ 100 de tari. In decembrie 2015, Volvo Cars avea 29.000 de angajati la nivel international.