Industria auto incearca sa ignore criza si asta pentru ca producatorii investeasc masiv in tehnologii noi, pentru reducerea consumului de carburanti si a emisiilor de dioxid de carbon, iar vehiculele electrice au devenit astfel vedetele salonului de la Paris.

Desi sunt rivale puternice pe sosele, Mini si Smart parca s-au vorbit inaintea acestei expozitii sa prezinte fiecare cate un scooter. Ambele sunt electrice si se incarca de la prize. Deci, ce face diferenta? Designul complet diferit.

Sunt prezente modele stralucitoare, precum decapotabila Ferrari SA Aperta, limitată la 80 de exemplare sau automobile Citroen si Renault, realizate in colaborare cu companiile de moda Lacoste si Miss Sixty. Iar asta nu e tot.

Salonul auto de la Paris a prezentat cel mai avangardist concept auto al tuturor timpurilor. JAGUAR CX 75 are 4 motoare electrice, dezvolta 800 de cai putere si atinge o viteza maxima de 300 de km la ora doar in 15 secunde. Este mai rapid de cat Bugatti Veyron cu doar o secunda.

Cat despre marcile de autoturisme produse la noi, Dacia si Ford nu vin cu nimic special, insa oficialii ne-au promis doua motorizari noi cat de curand pentru modelul Duster.

La salonul auto de la Paris sunt lansate peste 300 de marci din 20 de tari.