Un showroom din Bucuresti a reusit sa vanda de la inceputul anului 70 de masini. Asta in timp ce in 2009 a dat 90 de bucati. Secretul - nu comercializeaza decat automobile pana in 10.000 de euro.

De fapt, se vinde orice este ieftin chiar si masini cu nume ciudate aduse din China. Un dealer a reusit sa indeplineasca dorinta romanului de a avea la jumatate de pret, adica 20.000 de euro, un model foarte cunoscut la peste 40.000 de euro.

Importatorul spune ca vinde copii chinezesti ale autoturismelor europene. Majoritatea romanilor care isi cumpara un astfel de vehicul schimba apoi sigla cu una originala, spun comerciantii.

Dar atentie! Masinile ieftine mai ascund de multe ori si intretinere scumpa. Pe urma, reviziile sunt mai scumpe. Un pret mic la achizitie trebuie recuperat prin pret mare la intretinere.

Masinile ieftine nu au salvat insa piata. Potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de autoturisme, in luna mai, numarul de automobile noi vandute in Romania a crescut usor fata de aprilie. Cu aproximativ 500 de unitati. 20% mai putine in comparatie cu mai 2009.