1. Leonin, creatie Liviu Tudoran (Peugeot)

Trebuie sa fim mandri, pentru ca pe primul loc in selectia celor de la Business Insider se afla un model creat pentru Peugeot de un inginer roman, Liviu Tudoran.

Asa cum li se pare si numele designerului, ciudat li se pare americanilor si denumirea masinii, Leonin, care induce ideea ca noul model va avea calitatile si comportamentul leului din jungla.

Masina va avea motor hibrid, imunitate de 500 de kilometri si va atinge 160 km/ora.

Si pentru aceste calitati, pretul nu este unul piperat, producatorul estimand un cost undeva intre 18.000 si 22.000 de euro atunci cand va intra in productie.

2. Lexus Minority Report

Are alura unui Lexus, dar nu pare a fi Lexusul cu care ne-am obisnuit. Nu se stie inca anul in care va intra in productie, dar un lucru este cert – pare a fi o masina desprinsa din filmele viitorului.

3. Mazda Shinari

Desi este doar un desen pe hartie, Mazda Shinari prezinta noua directive de design pentru viitor al producatorului japonez.

Shinari ne ofera o viziune despre cum vor arata modele Mazda in viitor, masini construite pe ideea de a te simti in ele ca acasa.

4. Ferrari

Ferrari a fost intotdeauna masina care i-a inspirat pe ceilalti producatori de masini, iar noul model nu face exceptie. Prin acest model, cei de la Ferrari se pregatesc cu adevarat sa creeze masina viitorului si nu putem sa-i contrazicem.

5. Mega Mac, McLaren

Avem de-a face, din nou, cu un model desenat pe hartie, despre care nu stim daca va exista vreodata si in realitate, dar daca va exista Mega Mac-ul celor de la McLaren va fi, alaturi de Ferrari-ul de mai sus, super masina viitorului.

Si, ne spun cei de la McLaren, va fi mai rapida ca Bugatti Veyron.


Sursa foto: Business Insider