Pare o gargarita ratacita pe sosea. Totusi, este o masina. Costa, la mana a doua, pana in 2000 de euro si se poate conduce fara carnet de la 16 ani, cu un atestat de cunoastere a legislatiei, ca la scuter.

Cei mai multi soferi se plang ca in orasele mari nu exista suficiente locuri de parcare. Ei bine, pentru cei care au o masina ca aceasta nu exista probleme. Este foarte mica si poate fi parcata in locuri foarte inguste.

Mircea Chiorean
este din Cluj si de curand si-a cumparat un asemenea model, la mana a doua, cu 1.700 de euro. "Imi consuma 2,5 litri la suta de kilometri, ma misc foarte usor cu ea prin oras", spune acesta.

Inca un domn din Oradea a ales o masina de dimensiuni reduse, ca sa se poata strecura mai usor prin trafic. Este incantat ca o poate parca usor.

"-De cati metri ati avut nevoie ca sa parcati?
- Pai, cam aproximativ 170 de centimetri, deci atata ar fi spatiul suficient pentru parcare",
spune soferul Iosif Koszegi.

Masina de dimensiuni reduse este si preferata liceenilor care n-au implinit 18 ani. "Am vorbit cu tata si a fost de acord sa mi-o cumpere", spune Claus Barladeanu. L-a costat doar 2.500 de euro.

La atatea avantaje sunt desigur si inconveniente. Intr-o astfel de masina nu esti prea sigur in trafic, mai ales cand te intalnesti cu...regii soselelor.

Masina atinge 60 de kilometri la ora si se fabrica in China, India dar si in Europa si America.