"Dupa majorarea cotei TVA la 24%, printre valorile cele mai ridicate din Europa, ce va accentua dificultatile intampinate de industria auto, dublarea impozitului anual pentru masinile de peste 2.000 cmc va face si mai dificila achizitia si posesia de autovehicule. Apreciem  vanzarile de masini pentru 2010 la maximum 115.000 de unitati, dar, in aceste conditii, ar putea fi mai putin”, a declarat pentru Mediafax Brent Valmar, vicepreşedintele vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

Potrivit acestuia nici macar programul pentru innoirea parcului auto nu va mai putea ajuta piata. Masurile adoptate de Guvern vor accentua pericolul falimentului pentru multi dintre dealerii din Romania.

Premierul Emil Boc a anuntat miercuri ca impozitul pentru autovehicule cu o capacitate cilindrica de peste 2.000 centimetri cubi va fi dublat. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a precizat ca impozitul majorat va fi aplicat de la 1 iulie, fara ca masura sa aiba un termen limita de valabilitate.