In primele sapte luni, livrarile Mercedes-Benz au crescut cu 8,1%, la 811.227 de autoturisme si SUV-uri, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.

Daimler lanseaza noi modele, precum ultima versiune a sedanului clasa S intrata pe piata luna trecuta, pentru a readuce Mercedes pe pozitia de lider al pietei masinilor de lux, pana in 2020.

Vanzarile din iulie ale modelelor Mercedes clasa A, clasa B si CLA aproape s-au dublat, iar cererea pentru Mercedes clasa E a urcat cu 26%, potrivit companiei.

Automobilul Mercedes clasa S nou intrat pe piata are un pret de pornire, inclusiv taxele, de 79.790 de euro.

Mercedes-Benz are pentru acest an o tinta de vanzari de 1,4 milioane de vehicule.

Producatorii de masini de lux au avut in ultimii ani rezultate mai bune decat ceilalti constructori, datorita interesului in crestere pentru modele premium din China si Statele Unite, care a compensat declinul cererii in Europa marcata de recesiune.

Livrarile BMW au crescut in luna iulie cu 14%, la 128.594 unitati, sustinute de noile versiuni ale modelului serie 3 si cererea pentru SUV-uri. La sapte luni, livrarile celui mai mare brand auto de lux din lume au avansat cu 8,4%, la 932.848 de unitati.

Vanzarile Audi, divizie de importanta majora a Volkswagen, au urcat in iulie cu 9,8%, la 131.300 de masini, datorita majorarii livrarilor cu 27% in China si a cererii pentru SUV-uri. In primele sapte luni, livrarile au crescut cu 7%, la 911.800 vehicule, a anuntat miercuri compania.

Audi a reiterat in aceasta luna obiectivul de a depasi in acest an, pentru prima oara, pragul unor livrari anuale de 1,5 milioane de vehicule, cu doi ani mai devreme decat planifica initial.

Porsche, divizia de automobile sport a Volkswagen, a anuntat joi cresterea cu 11% a livrarilor in iulie, la 13.731 unitati. In primele sapte luni, vanzarile au urcat cu 17%, la 95.296 de vehicule, datorita cererii din Statele Unite.