Pentru a creste productia de automobile clasa S, angajatii fabricii de asamblare din Sindelfingen, Germania, au acceptat sa prelungeasca schimburile cu 74 de minute pe zi, in 2014, dupa ce au adaugat 30 de minute in acest an, a anuntat marti grupul Daimler, compania mama a Mercedes-Benz.

Totodata, au fost lucrate deja suplimentar patru schimburi, sambata. 

O fabrica din Bremen a aranjat 10 schimburi suplimentare in noiembrie, iar luna aceasta a construit mai multe SUV-uri GLK si automobile clasa C. 

Mercedes a inregistrat luna trecuta o crestere mai mare a vanzarilor decat BMW si Audi, datorita noii versiuni clasa S si a extinderii gamei de automobile compacte. 

Directorul general al Daimler, Dieter Zetsche, vrea ca Mercedes sa redevina lider mondial in privinta vanzarilor de automobile premium, pana la sfarsitul acestui deceniu, dupa ce a cazut pe locul al treilea in 2011. 

In primele 11 luni ale acestui an, vanzarile Mercdes au crescut cu 11%, la 1,32 milioane de autoturisme si SUV-uri, aproape de nivelul record atins pe ansamblul anului 2012. 

Daimler a adaugat 21 de schimburi la fabrica sa din Rastatt, Germania, in perioada ianuarie-noiembrie, pentru a construi mai multe modele compacte.

Fabrica Mercedes din Tuscaloosa, Alabama, unde Mercedes construieste SUV-uri, a operat suplimentar 10 sambete, compania intentionand sa fabrice un numar record de vehicule in 2013, potrivit Daimler.