Bernie Ecclestone e la un pas de umilinta vietii. S-a retras din board-ul F1 pentru ca va fi judecat de un tribunal german. Este acuzat de mita pentru aranjarea unei tranzactii de actiuni catre o companie "prietena". 

La un moment dat, el i-ar fi platiti 41.6 mil. $ unui bancher german (Gerhard Gribkovski) ca sa subevalueze pretul unui pachet de actiuni detinut de catre societatea Bayern Landesbank. Prin manevra asta, actiunile ar fi ajuns la CVC Capital Partners. 

Concurentul lui CVC pentru pachetul de actiuni era Constantin Medien AG (societate media pe actiuni din Munchen), pe care, conform scenariului presupus, Ecclestone ar fi prejudiciat-o de cumpararea pachetului prin rutarea fondului catre CVC.

CVC Captital Partners e un fond mamut de investitii cu aproape 20 mld. de euro in piata. Grupul controleaza 50 de companii cu diverse profiluri, de la bauturi pana la electronice si activitati sport. 

Ecclestone se apara si spune ca banii interpretati ca mita pentru Gribkovski sunt obiectul unui santaj de-al bancherului pentru acoperirea unor informatii despre niste taxe neplatite de catre boss-ul din Formula 1. 

Pornind de la mita, Curtea de Justitie din Bavaria are mai multe capete de acuzare in procesul cu Ecclestone. Constantin Medien AG a deschis si proces impotriva patronului englez in care cere daune de 147 mil. $ pentru tranzactia aparent necurata si in pierdere atat pentru F1, cat si pentru compania de media din Munchen.