Astfel, cei care au motociclete vechi și vor dori să le schimbe cu modele noi, vor beneficia de la statul român de o primă de casare în valoare de 3500 de lei.

Ministrul Costel Alexe a explicat că autoritățile au dorit să păstreze raportul de subvenție aplicat la automobile, de aproximativ 10 % din valoarea vehiculului.

”De ce 3500 de lei? Pentru că vrem să fie echitate între cumpărătorii de mașini și cei de motociclete. Dacă la mașini decontăm în jur de 10 % din valoarea autovehiculului nou, am vrut să păstrăm aceeași proporție și la motociclete, acestea fiind ceva mai ieftine decât autovehiculele.” - a spus ministrul Mediului.

Totodată, programul Rabla Plus, prin care este stimulat programul de achiziție de mașini cu emisii zero sau scăzute, ministrul Mediului a anunțat că ”nul acesta avem cel mai mare buget de când există acest program”: 140 milioane de lei, o creștere de 45% față de anul trecut.

Vrem cât mai multe mașini electrice în traficul urban din țară.” - a spus Alexe.

Primele vor fi la fel ca anul trecut: 10.000 de euro pentru cumpărarea unui automobil full electric și 4.500 de euro pentru un automobil hibrid, dar nu mai mult de 50 % din valoarea autovehiculului nou. Bugetul ar permite astfel cumpărarea a 2.500 de automobile full electric și 400 de hibride. 

”Ce e nou la Rabla Plus? În primul rând condiția de a nu înstrăina mașina cel puțin un an.” - a mai spus ministrul Mediului.