"In calitate de autor al modelului Porsche 911, el a creat in compania noastra un nou design, care marcheaza inca si astazi masinile noastre sport. Filosofia sa despre designul de calitate reprezinta pentru noi o mostenire pe care vom continua sa o pretuim in viitor", a declarat patronul grupului, Matthias Müller.

Grupul german se afla in prezent la cea de-a saptea generatie a modelului 911 si a lansat, in ianuarie, la Detroit, cea mai recenta versiune cabriolet a acestui model sport.

Nascut pe 11 decembrie 1935, la Stuttgart, Ferdinand Alexander Porsche, cel mai mare dintre cei patru copii ai lui Ferdinand Porsche, zis "Ferry", la randul sau fiu al fondatorului marcii germane, a murit joi la Salzbourg.

Ferdinand Alexander Porsche a preluat conducerea departamentului de design al marcii germane in anul 1961 si a creat modelul 911, care, lansat in 1963, a reprezentat inceputul unei noi epoci pentru constructorul de automobile sport german.

Initial, Porsche 911 trebuia sa se numeasca 901, dar, intrucat constructorul francez Peugeot obtinuse licenta pentru denumirile alcatuite din trei cifre si cu cifra zero aflata la mijloc, firma germana a decis sa schimbe numarul atasat noului sau model.

In anii 1970, Ferdinand Alexander Porsche s-a aflat si la originea strategiei de diversificare a marcii germane, prin lansarea unor accesorii de moda, precum ceasuri, ochelari si rechizite de birou.