Importatorii sustin ca nici un proprietar nu a fost pus in pericol, dar vor sa verifice franele, instalatia electrica si directia.

Mercedes-Benz Romania verifica la masini conexiunile pompei de servodirectie, in cazul modelelor din Clasa C, E si GLK, produse intre 2009 si 2010. Vorbim despre 88 de masini vandute in tara noastra. Clientii au primit scrisori in acest sens prin care sunt chemati la service.

Si spaniolii de la Seat au in derulare o actiune de rechemare la modelele Altea si Toledo. In Romania, sunt vizate 568 de vehicule. Comunicatul oficial vorbeste despre un defect electric.

Este posibil sa nu fi fost strans corespunzator cablul de masa al elementului de incalzire. Asadar, riscul de incendiu trebuie eliminat prin strangerea corespunzatoare a acestui cablu.

In fine, BMW recheama 16 autovechicule vandute in tara noastra. Problemele raportate sunt la frane. In anumite situatii, pedala trebuie apasata ceva mai tare, pentru ca pompa nu functioneaza corect.

Printre cele 85.000 de masini Mercedes rechemate in service la nivel mondial pentru verificarea conexiunilor pompei de servodirectie, 88 sunt in Romania. Este vorba de modele de autoturisme Clasa C, Clasa E si GLK comercializate pe piata autohtona, produse intre1 iunie 2009 - 28 februarie 2010.
“In Romania, Mercedes-Benz a demarat procedura de rechemare in service, pentru a preintampina eventualele dificultati tehnice si a asigura calitatea cu care si-a obisnuit clientii marcii, prin trimiterea unor scrisori personalizate catre proprietarii autovehiculelor in cauza”, a declarat Valeriu Zaharia, Sales & Marketing Manager Mercedes-Benz Cars - Mercedes-Benz Romania.

Astfel, prin intermediul acestei scrisori, acestia sunt invitati sa se prezinte la unul dintre centrele autorizate de vanzari si service din reteaua Mercedes-Benz Romania. Vizita la service-ul Mercedes-Benz nu implica nicio programare facuta in prealabil, iar interventia asupra autoturismului nu dureaza mai mult de 30 de minute. De asemenea, costurile interventiei sunt suportate in totalitate de Mercedes-Benz.

Important de mentionat este faptul ca siguranta soferului si a pasagerilor din autoturismul respectiv nu este sub nicio forma afectata – chiar si in situatia in care defectiunea vizata apare, toate sistemele autovehiculului raman functionale, afirma oficialii Mercedes-Benz.