Domnul Mircea vrea sa-si gaseasca mai repede o masina, ca sa nu plateasca mai mult. "Eu vreau sa cumpar un Papuc, inmatriculat in 2005. Ar urma sa platesc taxa”, spune Badica Mircea.

Daca nu-si va lua mai repede masina, domnului Mircea va da cel putin 1.000 de euro in plus. Noua taxa va intra in vigoare in curand, iar cumparatorii care nu si-au gasit un autoturism pe plac, spera sa cada la invoiala cu vanzatorii. Numai ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Proprietarii nu sunt incantati sa lase la pret.

Modificarea taxei este insa pe placul marilor dealeri auto. Si firmele de dezmembrari sunt multumite, pentru ca masinile foarte vechi vor ajunge la ele.

Noua taxa auto, aprobata de Parlament. Cum ajungi sa platesti 6.500 de euro pentru o Dacie din 2001 VIDEO

Avocatii vin insa cu alte solutii. "O sa avem din nou un volum foarte mare de procese. Se incalca principiul garantarii proprietatii, pentru ca, odata ce impui o taxa care ajunge sa dubleze pretul masinii, in mod evident, aceasta masina devine nevandabila", spune avocatul Gheorghe Piperea.

In prezent, 40 de mii de soferi isi cauta dreptatea in instanta. Inainte de 2007, in Romania erau inmatriculate peste 3,5 milioane de autoturisme.