De astazi a intrat in vigoare noul cod rutier si a scazut pragul alcoolemiei de la care fapta este considerata o infractiune.

Pana acum soferii care erau prinsi bauti la volan, erau amendati pana la pragul de 0,8 alcoolemie in sange si ramaneau fara permis 3 luni de zile.

Acest prag a scazut la 0,5. Asadar daca un agent va opreste si va supune testulului de alcoolemie, iar acesta va indica, sa zicem 0,3 la mie in aerul expirat, ceea ce va insemna cel putin 0,6 alcoolemie la testul de sange, va veti alege cu dosar penal, pe langa suspendarea permisului si riscati o pedeapsa intre 1 si 5 ani de inchisoare.

Initiativa de reducere a pragului apartine directiei politiei rutiere si a fost aprobata de Camerea Deputatilor. Responsabilii spera ca soferii nu vor mai urca la volan dupa ce au baut un pahar de vin sau o bere. In plus, punctul de amenda se modifica tot de la 1 ianuarie 2012, asa ca penalizarie cresc si ele. Iata AICI LISTA noilor amenzi, valabile anul viitor.

Citeste si:

Intreg mapamondul si-a luat adio de la un an tumultos, marcat de dezastre naturale si dificultati economice GALERIE FOTO

Istoria publicitatii. De la mesajele dinaintea erei noastre, la promovarea online VIDEO