"Siveco Romania anunta ca Florian Gabriel Ilia ocupa, cu efect imediat, pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie si director general al companiei. Numirea a fost facuta de catre actionari si Consiliul de Administratie Siveco Romania, in urma deciziei Irinei Socol de retragere din functiile executive. Compania anunta totodata și cooptarea in Consiliul de Administratie a Doinei Binig, vicepresedinte Strategie in cadrul companiei", potrivit Siveco Romania, transmite Mediafax. 

Anterior, Ilia, actionar al Siveco, a ocupat functia de vicepresedinte in cadrul companiei. 

Ilia (47 ani) este absolvent al Facultatii de Matematica si Informatica din Universitatea din Bucuresti. El s-a alaturat echipei Siveco Romania in 1994 si este specialist in sisteme IT. 

Curtea de Aple Bucuresti a hotarat, joi, mentinerea deciziei Tribunalului Bucuresti de arestare a Irinei Socol in dosarul de evaziune fiscala in domeniul comercializarii de programe informatice. Decizia este definitiva.

In referatul cu propunerea de arestare preventiva, procurorii au aratat ca Irina Socol este cea care a pus bazele mecanismului evazionist in care a angrenat firma pe care a infiintat-o, dupa atragerea mai multor complici, vizati si ei de ancheta procurorilor, care au recunoscut faptele si au prezentat pe larg modul in care acestea au fost comise.