2013 se incheie cu o lansare premium. Mercedes trebuie sa inlocuiasca actuala Clasa C si deja sosesc informatii. Patru fotografii, care nu par deloc facute de un fan pe calculator, circula deja in tot online-ul de profil. Un alt indiciu ca masina e cea reala este ca seamana cu gama Mercedes de acum.

In mare, masina seamana cu CLA-ul, care a fost cea mai importanta lansare pentru nemti in 2013 si masina care le-a crescut nesperat de mult vanzarile si sansele la un un loc in fata concurentilor Audi sau BMW. Site-ul Auto55.com scrie in articolul in care a publicat si pozele ca masina are un ampatament (distanta intre punti) cu 8 centimetri mai mare. Asta inseamna ca pasagerii vor sta mai comod in spate.

Masurata cap-coada, masina este mai lunga cu 10 cm decat modelul “trecut”. Acum este cat un Audi A4. Diferentele dintre ele sunt de 1 cm. Nou C Klasse este, insa, cu 2 cm mai lung decat un Seria 3 cu 4 usi si cu 5 cm mai dotat decat un Seria 4 Coupe. Comparatia din urma va conta mai mult cand o sa iasa si Mercedes Clasa C Coupe.  

Conform asteptarilor, masina este si mai usoara, cu 100 de kg. Acelasi site anunta 3 motoare la lansare, intre 1.6 litri benzina si 2.2 litri diesel. Puterile sunt intre 155 si 185 de cai. In 2014 se vor anunta si alte versiuni. Surse ale site-ului care a urcat fotografiile spun ca lansarea oficiala va fi luni, 16 decembrie, zi in care se vor afla toate detaliile importante, poate si preturile de start pentru noua Clasa C.

Nemtii vad stele verzi la crash test. Prima masina germana care dezamageste la testele de siguranta, duminica, la "ProMotor", de la ora 10:00, pe Sport.ro.