Coupe Concept este visul Mercedes si urmatorul model pentru piata de SUV-uri mari si premium. Nemtii au lasat doar o poza la vedere. Daca fata seamana mult actualelor modele Mercedes (ex A Klasse), spatele aplecat este o declaratie de competitie pentru X6.

Masina aceasta ar trebui sa fie SUV-ul de top Mercedes, care nu este doar mare si puternic, ci si opulent. Motivul pentru care directorul Mercedes Dieter Zetsche a ales China ca tara de prezentare a conceptului (Salonul Auto de la Beijing) este ca Asia e continentul care ii poate ajuta pe nemti sa castige in fata nemtilor.

Audi si BMW sunt inca un pic peste Mercedes la cifrele anuale de vanzari. Dupa Statele Unite, China este a doua mare piata unica (tara) pentru Mercedes.

In primul trimestru (ianuarie-martie inclusiv), vanzarile Mercedes si Smart cu crescut insumate cu 48% - 67.000 de masini. Si in SUA au crescut cu 5%, la 72.000 de bucati.

Daimler si Grupul Auto Beijing au semnat un acord de investitii de 1 mld. euro ca sa dubleze capacitatea de productie a fabricii din Beijing. Si asta in urma cererii mari.

Mercedes produce in China clasele "C", "E" si GLK-ul. Din 2015, productia totala a acestor masini o sa atinga 200.000 de bucati/an numai la fabrica din Beijing.

BMW a lansat in 2008 X6, un autointitulat SAC (sports activity vehicle). Multi sustinatori BMW nu sunt de acord cu aspectul masinii si considera modelul un nonsens atat timp cat exista deja X5. Viitorul SUV Coupe poate sa aiba aceeasi problema de pozitionare pentru ca M Klasse este SUV-ul de baza Mercedes.