Chit ca au patalama de la doctori care confirma ca si-au pierdut lumina ochilor, peste 100 de persoane conduc masini si tractoare si incaseaza lunar cateva sute de lei.

Insa, de cand premierul a ordonat sa se faca ordine in dosarele celor care iau nejustificat ajutoare de la stat, lucrurile s-au complicat.

Neculai Radeanu are 60 de ani si primeste lunar 800 de lei pensie pentru handicap gradul unu. Chipurile, si-a pierdut vederea. Teoretic, ar avea nevoie de un baston si de un insotitor pentru ca, spune el, nu mai zareste nimic mai departe de 10 centimetri. Conduce insa bine-mersi o motocicleta.

Intr-un moment de sinceritate omul se scapa si povesteste cum a facut rost de acte. Nu stie insa carui doctor sau functionar i-a dat calauza banii mai departe.

Culmea este ca toata comuna pare cufundata in bezna.

Distractia insa e pe treminate pentru ca premierul Boc anunta ca dupa primele verificari cateva zeci de mii de persoane si-au pierdut dreptul de a primi ajutor sau pensie de la stat.

Economia cea mai mare se face in cazul venitului minim garantat, aproape 11 milioane de euro, a pensiilor de handicap, peste 9 milioane si a pensiei de invaliditate, 5 milioane.