Anchetatorii au stabilit ca un numar de 3.500 de premise de conducere au fost acordate ilegal de Politia Rutiera din judetul Arges. Intre acesti 3.500 de posesori de permise se afla si un analfabet.

El a fost depistat intamplator la un control al Politiei Rutiera, a fost depistat ca nu avea rovigneta. Cand a fost pus sa semneze procesul-verbal, politistii au constatat ca nu stie sa scrie si sa citeasca. Culmea, omul este posesorul unui permis pentru toate categoriile si conduce un camion de marfa. Inclusiv la audierile de la politie a venit tot conducand acest camion.

El nu cunoaste semnele de circulatie si le-a declarat politistilor ca nu isi mai aduce aminte in ce a constat examenul pentru obtinerea permisului auto. Acesta este doar unul dintre soferii care, in perioada 2006 - 2008, si-au cumparat carnet de conducator auto profesionist de la politistii din Arges.

Romanii si-au procurat ilegat permise auto nu doar din tara, ci si din strainatate, respectiv din Ungaria. Romani de etnie roma s-au folosit de o prevedere legislativa din Ungaria, care spune ca cetatenii altor tari isi pot lua permisul de conducere daca sunt insotiti de un traducator autorizat. Numai ca in acest caz, traducatorii le livrau si raspunsurile corecte.

Citeste continuarea in Gandul!