Opel, subsidiara a grupului american General Motors, a inceput recent sa opreasca productia modelului Astra in Germania. 

Stracke a cautat sa calmeze temerile angajatilor ca Opel ar putea inchide una dintre fabricile din Germania. El le-a spus salariatilor de la Bochum ca nu a fost luata inca o decizie privind viitorul uzinei dincolo de anul 2014. 

Premierul landului Renania de Nord - Wesfalia, Hannelore Kraft, a cerut recent sefului Opel clarificari privind intentiile companiei referitoare la fabricile din Germania. 

Pe langa retragerea productiei Astra din Germania, sindicatele se tem ca fabrica de la Bochum ar putea pierde si modelul Zafira in favoarea fabricii mai mari de la Ruesselsheim.  Prima unitate afectata de oprirea productiei Astra in Germania a fost fabrica de la Bochum.

O sursa sindicala germana a declarat luni pentru saptamanalul WirtschaftsWoche ca urmeaza sa dezvaluie dovezi ca Opel "a pregatit in secret" un plan de inchidere a fabricii de la Bochum.

O eventuala decizie de a inchide fabrica ar marca cea mai dramatica masura luata pana acum de constructorii auto europeni, care incearca sa se adapteze la scaderea puternica a cererii in urma crizelor financiare din ultimii trei ani. 

Fabrica de la Bochum are 3.100 de angajati si o capacitate de productie de aproximativ 160.000 autoturisme pe an. 

GM este pe cale sa opreasca productia Astra si la cea mai mare fabrica Opel din Germania, situata la Ruesselsheim, modelul urmand sa fie asamblat numai in Marea Britanie si Polonia. Grupul american este pe pierdere in Europa de peste 10 ani.