"Achizitia Millennium Bank Romania (...) ne apropie tot mai mult de obiectivul nostru strategic pe termen mediu, acela de a ne clasa printre primele 10 banci din Romania", a declarat László Diósi, directorul general executiv al OTP Bank Romania. 

Millennium Bank Romania are aproximativ 80.000 de clienti si o retea formata din 56 de unitati si 58 de ATM-uri, axata pe Bucuresti.

Dupa aceasta preluare, OTP Bank ajunge la 400.000 de clienti si o retea de 140 de sucursale si 180 de ATM-uri. 

"Obiectivul nostru strategic este de a ne extinde cota de piata in tarile in care suntem prezenti. Romania a fost intotdeauna o piata importanta pentru noi. De la intrarea noastra pe piata locala, in urma cu peste zece ani, am crescut organic", a declarat Wolf, deputy CEO al OTP Bank. 

Odata cu finalizarea achizitiei a 100% din titlurile Millennium, OTP Bank Romania va lansa procesul de integrare a operatiunilor preluate si se asteapta ca acesta sa dureze un an. 

Pe 30 iunie 2014, OTP Bank Romania a incheiat un acord pentru achizitia subsidiarei din Romania a bancii portugheze Millennium bcp, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 39 milioane de euro, care include cumpararea actiunilor si costurile de integrare.

Suma necesara tranzactiei provine de la OTP Bank Ungaria, printr-o majorare de capital la subsidiara din Romania.