Jurnalistii revistei "auto motor und sport" au testat in Germania 11 modele de cauciucuri de vara cu dimensiunea 205/55 R 16. Anvelopele au echipat un Volkswagen Golf VII ultimul model. 

In competitie cu anvelopele Continental, in acest test, au intrat alti producatori mari de cauciucuri din Europa, America si Asia.

Anvelopele ContiPremiumContact 5 au iesit pe primul loc la teste, indeplinind cele mai inalte standarde de siguranta si calitate. De altfel, Continental a obtinut cele mai mari punctaje pentru aderenta si stabilitate la viraje atat pe timp frumos (suprafete uscate), cat si pe timp ploios (suprafete umede).

Pe locul doi s-a situat producatorul american Uniroyal, ale carui anvelope, Uniroyal RainSport 3, “n-au alunecat "nici macar o data"” pe drumurile umede, demonstrand ca ofera masinii stabilitate la viraje, precum si o manevrabilitate impecabila pe suprafetele uscate.

Pentru a sarbatori cea de-a 50-a aniversare a testelor de anvelope, echipa editoriala "ams" a a ales sa premieze un brand pentru cele mai multe teste castigate in cele 50 de editii.

Cauciucurile Continental, considerate “"Cele mai bune dintre cele mai bune” anvelope" din cele premiate in Germania, au obtinut 87 de puncte. Pe locul doi s-a clasat un producator din Italia, cu 81 de puncte. 

Din 1964, producatorul german Continental a primit medalia de aur (locul 1) in 15 teste, argintul (locul 2) in 16 teste si bronzul (locul 3) in 10 teste. Pe scurt, brandul a castigat faimosul “cal” (emblema trofeului) de 41 de ori in ultimii 50 de ani.

La competitia din Germania au participat si doi producatori de anvelope low-cost din Orientul Indepartat. Acestia din urma n-au reusit sa impresioneze juriul, din cauza performantelor slabe pe carosabilul ud.

Continental este unul dintre cei mai mari producatori de componente auto (anvelope, sisteme de franare, sisteme de control al stabilitatii) din Germania si unul dintre cei mai importanti jucatori din Europa. In 2013, grupul a raportat vanzari de 33,3 miliarde de euro.