Aplicațiile cu ajutorul cărora poți controla consumul de energie termică și electrică alei casei de la distanță, termostatele, luminile cu senzori, precum și izolațiile inteligente toate interconectate printr-un dispozitiv inteligent sunt beneficii de care proprietarii casei se pot bucură zi de zi.

Însă, ce este o casă fără un spațiu exterior în care să te bucuri de natură? Că atare, când vorbim despre smart home trebuie să știm că tehnologia nu se oprește doar la interiorul unei case, ci se exinde și la exteriorul caselor, dând o mâna de ajutor proprietarilor care își doresc o oază verde de care sā se bucure în timpul liber, fără efort, bătăi de cap și în mod controlat.

În București, odată cu sosirea sezonului cald, se poate implementa în orice grădina un sistem inteligent de grădinărit prin care poți avea grijă de spațiul verde fără stres, eficientizând, deopotrivă, și consumul energetic.

Casele din Liziera De Lac au grădini smart care transformă grijă pentru grădinărit într-o plăcere tehnologică. Iată câteva dintre tehnologiile din grădinile smart care fac din grădina ta, o oază smart de natură și relaxare:

Luminile smart ne ajută să putem ilumina orice alee din grădina noastră. Folosind un sistem de tip plug and play, acest ecosistem de iluminare se poate instala pe smartphone-ul nostru și în acest fel pot fi aprinse sau stinse luminile din jurul casei, mai ales că după lăsarea nopții este important să putem ilumina eficient potecile din curte.

De asemenea, luminile inteligente nu ne ajută doar pentru vizibilitatea aleilor și potecilor, ci sunt și foarte eficiente asigurând o lumina ambientală suficientă pentru a aduce puțin ajutor și în stimularea creșterii plantelor. Aceste lumini sunt rezistente la apă, așa că nu trebuie să îți faci griji că vo fi afectate de sistemul de sprinklere sau de ploile, zăpadă din sezoanele reci.

Orice smart home cu o grădina inteligență trebuie să aibā integrat un sistem de irigație inteligent prin care să eficientizam, să controlăm și să raționalizăm consumul de apă. Acest sistem inteligent de irigare a grădinii integrează mai multe date transmise online, precum accesul la prognoza meteo, caz în care dacă avem perioade ploioase, grădina nu trebuie udată artificial sau cantitatea de apă utilizată este mult redusă, la fel cum în perioadele de caniculă și seceta îndelungată, grădina va fi udată mai des pentru a proteja starea vegetației.

De asemenea, folosind un sistem de monitorizare a vremii riscul de inundare a grădinii este redus deoarece apă va proveni doar dintr-o singură sursă.

Un alt beneficiu al tehnologiei pentru o grădina smart îl reprezintă faptul că putem introduce date în sistem precum tipul de sol din fiecare zona a grădinii, câtă umbră primește și ce plante cresc în zona respectivă, pentru a livra cu și mai multă precizie doar cantitatea de apă necesară, la momentul potrivit.

Un alt element tehnologic regăsit în grădinile caselor smart sunt senzorii plasați în solul grădinii, care oferă anumite informații prețioase proprietarului, în timp real. Acești senzori sunt conectați prin Bluetooth cu telefonul mobil, oferind informații despre nivelul de lumina, temperatura, umiditatea și nivelul de nutrienți din sol.

Iar dacă ne gândim la întreținerea grădinii, roboții care tund iarbă funcționează prin wireless și au încorporat GPS, putând fi conectați cu dispozitive inteligente, precum smartphoness sau tablete, din care poate fi programată frecvența cu care iarbă este tunsă, precum și lungimea pe care o dorim pentru întreținerea acesteia.

De asemenea, acești roboți de tuns iarbă sunt și deosebiți de silențioși, putând fi programați pentru a tunde iarbă chiar și noaptea fără a deranja proprietarii, sau pe vecinii acestora.

Așadar, o grădina inteligență poate beneficia de tehnologii accesibile care să îți ușureze muncă în ceea ce privește întreținerea gazonului și a plantelor. Casele din Liziera de Lac au grădini smart care le oferă proprietarilor confortul de a se bucură de un colț de natură fără efort, chiar în curtea lor.

Iar daca ne gândim la întreținerea grădinii, robotii care tund iarba funcționează prin wireless si au incorporat GPS, putând fi conectați cu dispozitive inteligente, precum smartphoness sau tablete, din care poate fi programata frecventa cu care iarba este tunsa, precum si lungimea pe care o dorim pentru întreținerea acesteia.

De asemenea, acești roboti de tuns iarba sunt si deosebiți de silențioși, putând fi programați pentru a tunde iarba chiar si noaptea fără a deranja proprietarii, sau pe vecinii acestora.

Așadar, o gradina inteligenta poate beneficia de tehnologii accesibile care sa iți ușureze munca in ceea ce privește întreținerea gazonului si a plantelor. Casele din Liziera de Lac au grădini smart care le oferă proprietarilor confortul de a se bucura de un colt de natura fără efort, chiar in curtea lor.