În medie, tot la 12 incendii, se înregistrează o victimă și din nefericire, anual aproape 40 de copii sub 6 ani, cad pradă incendiilor și efectelor lor, ca urmare a neglijenţei părinţilor, fără a avea posibilitatea să se salveze. Datele mai arată că, 27% dintre victimele incendiilor de locuinţă sunt persoane în vârstă, neajutorate, care au trecut de 70 de ani.

Având în vedere aceste statistici nefericite, cu ajutorul specialiștilor de la PEFOC - firmă sibiană cu renume și experiență de peste două decenii în comercializarea, dar mai ales în montajul în siguranță a tuturor soluțiilor alternative de încălzire, începând de la cel mai avantajos semineu ieftin pe lemne - vom descoperi principalele motive ale apariției nefericitelor incendii de locuințe, într-o încercare de a atenționa cu privire la pericolele inutile la care ne expunem, atunci când nu tratăm cu suficientă seriozitate, subiectul soluțiilor termice instalate în casele noastre!

TOP cele mai frecvente cauze ale incendiilor de locuințe

În perioada sezonului rece, numărul incendiilor produse la locuințele și gospodăriile private, crește, iar pagubele materiale și efectele sunt însemnate. Uneori, flăcările iau chiar vieți omenești. Acest lucru se întâmplă de cele mai multe ori, din neglijența oamenilor, care nu își iau toate măsurile pentru evitarea acestor tragedii. În top 3 cauze care duc la izbucnirea incendiilor de proporții, se află:

- montarea de coșuri de fum improprii, defecte sau de către persoane nespecializate;

- utilizarea de surse de încălzire defecte sau de calitate precară, improvizate sau

  montat necorespunzător;

- suprasolicitarea sistemelor și a instalațiilor de încălzire.

 

Care sunt locurile din casă cu risc crescut de producere a incendiilor?

Curățarea canalului de evacuare al coșului de fum este esențială pentru o sobă sau pentru buna funcționare a șemineului din casă! De asemenea, randamentul și eficiența sunt condiționate de întreținerea și curățarea canalului de evacuare, dar și de calitatea acestuia. În acest sens, PEFOC pune la dispoziție clienților, o gamă profesională de cosuri de fum ceramice Hoch, ușor de montat și curățat, datorită depunerilor foarte mici de funingine care se depun pe materialul ceramic.

Unele dintre cel mai des întâlnite cauze de izbucnire a incendiilor casnice, sunt lipsa verificării, a mentenanței cu regularitate sau a curățării profesionale a coșului de fum! Efectele sunt devastatoare, producând distrugeri materiale consistente și ireparabile sau chiar se pot solda cu victime omenești. Așadar, într-un top al locurilor unde se produc majoritatea incendiilor, pe primul loc se află podul/ acoperișul/ mansarda, tocmai din cauza faptului că, aici se găsesc cele mai multe nereguli: la construcția, izolarea sau racordarea surselor la sistemul de evacuare.

Pe lângă sistemele performante de evacuare ale fumului și soluțiile premium de încălzire, pornind de la clasicul șemineu pe lemne, gaz sau peleți, soba rustică sau modernă, meșterii sibieni au în oferta disponibilă pe site-ul oficial pefoc.ro și o campanie specială de prețuri și reduceri seminee electrice pentru ca fiecare român cu apartament la bloc, să se poată bucura de atmosfera specifică unui șemineu autentic pe lemne, la costuri prietenoase cu fiecare buzunar!