În lipsa unei hidroizolări corecte, uzura și condițiile atmosferice pot genera crăpături adânci pe terase. De altfel, există șanse mari ca apa să se infiltreze prin rosturile dintre pereți și acoperiș, ceea ce se traduce într-o deteriorare vizibilă a pereților din locuință și din exterior.

Hidroizolare terasă – avantaje pe termen lung

Vrei să adaugi un plus de durabilitate unei construcții de tipul terasei? La un preț accesibil, materialele din gama Econstrukt destinate lucrărilor de hidroizolații au potențialul de a crește ciclul de viață al structurii asupra căreia se intervine.

Chiar dacă nu locuiești într-o zonă marcată de climă ploioasă, este inevitabil ca schimbările de temperatură și fenomenele meteorologice să nu își pună amprenta asupra terasei, care este una dintre cele mai expuse structuri din componența unei case. Aceasta poate fi protejată de o posibilă deteriorare prin alegerea unor soluții eficiente de hidroizolații, propuse de Econstrukt, care trebuie aplicate inclusiv pentru a preveni degradarea fundației structurii și apariția mucegaiului pe pereți.

Terase hidroizolate corect – recomandările specialiștilor Econstrukt

Valabil în cazul oricărei lucrări de hidroizolare, se recomandă folosirea unor materiale înalt calitative. Procesul diferă în funcție de tipul de terasă. Spre exemplu, hidroizolarea unei terase circulabile constă cel mai adesea în folosirea unei membrane hidroizolare în sistem multistrat. Am cerut părerea specialiștilor de la Econstrukt cu privire la soluții de hidroizolare, iar aceștia ne-au sugerat gama de vopsele hidroizolante Vitacryl. Iată câteva dintre caracteristicile acestei vopsele elastomerice hidroizolante, destinată acoperișurilor și teraselor:

- aderență pe termen lung pe orice suprafață de zidărie; • rezistență sporită în fața fenomenelor meteorologice nefavorabile; 

- elasticitate mare la temperaturi extreme (-30°C la + 100°C); 

- certificată ca material RECE REFLECTORIZANT

- acoperire: 3 mp/l pe strat;

- disponibilă în mai multe culori (alb și roșu caramiziu).

Pentru a folosi mai multe produse de la Econstrukt, nu este nevoie de experiență în domeniul tehnic. Tot ce trebuie să faci este să respecți instrucțiunile de utilizare și să depozitezi corect produsul. În acest caz, vopseaua hidroizolantă trebuie depozitată într-o încăpere bine ventilată, cu temperatură joasă, de preferat 5°C - 38°C.

Cât despre modul de aplicare, este important să cunoști următoarele aspecte: 

- suprafața pe care urmează să aplici vopseaua trebuie să fie pregătită corespunzător, adică trebuie curățată de praf, uleiuri și alte impurități;

- dacă suprafața prezintă fisuri, acestea trebuie chituite în prealabil și acoperite cu amorsă pe bază de solvent diluat (DUROVIT); 

- aplică în cruce două straturi, cu rola, pensula sau prin pulverizare, primul strat trebuie diluat până la 5-10% cu apă, iar al doilea strat se aplică fără diluare, după 24 de ore de la aplicarea primului strat;

- uscarea durează 2-3 ore.

Cât despre preț, acesta variază în funcție de cantitatea de vopsea pe care o achiziționezi. La Econstrukt sunt disponibile cantități cuprinse între 750 ml – 10 l. Alege în funcție de caracteristicile structurii pe care intenționezi să o hidroizolezi și nu ezita să ceri părerea echipei Econstrukt.