Ghosn trebuie sa demisioneze dupa ce a concediat trei directori suspectaţi de spionaj industrial, a spus Paillé, citat de AFP. Acesta detine si functia de secretar general al UMP, partidul majoritar in Parlamentul de la Paris.

Afacerea Renault a pierdut din intensitate in ultimele saptamani, dupa ce acuzatiile aduse mai multor angajati Renault privind spionajul industrial in favoarea Chinei s-au dovedit nefondate. Grupul auto a admis, luni, ca scandalul de spionaj a fost cel mai probabil rezultatul unei manipulari.

"China a luat nota de clarificarile aduse de grupul francez. Sper ca pe viitor relatarile legate de China sa fie verificate intr-un mod competent", a spus purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe de la Beijing, Jiang Yu.

Renault a acuzat la inceputul anului ca a fost victima unor actiuni de spionaj industrial la divizia de autovehicule electrice si a inaintat posibilitatea unei "retele internationale organizate", in timp ce presa internationala a indicat China drept beneficiar al actiunilor de spionaj.

China a calificat acuzatiile respective ca "total nefondate, iresponsabile si inacceptabile".

Ministrul Industriei din Franta, Eric Besson, a declarat, marti, ca guvernul, care detine o participatie de 15% la Renault, asteapta ca grupul sa descopere cine se face vinovat de acest scandal.

Ghosn si directorul operational al Renault, Patrick Pelata, au promis, luni, sa acorde compensatii celor trei directori concediati, inclusiv reangajarea.

Renault i-a concediat in ianuarie pe directorul pentru dezvoltare Michel Balthazard, subordonatul acestuia, Bertrand Rochette, si directorul adjunct al programului pentru automobile electrice, Mathieu Tenenbaum, dupa ce i-a acuzat de spionaj.