"Planificam sa crestem in continuare. Suntem foarte optimisti pe ansamblul anului", a declarat Andreas Renschler, director de productie.

Mercedes, divizie a grupului german Daimler, are ca tinta pentru acest an vanzari record de peste 1,4 milioane de automobile si SUV-uri.

Divizia Audi a Volkswagen are ca obiectiv sa depaseasca pragul unor vanzari de 1,5 milioane de unitati. BMW, liderul mondial al pietei masinilor de lux, vrea la randul sau un nou an record, dupa ce anul trecut a livrat 1,54 milioane de vehicule sub brand propriu.

Mercedes a angajat temporar circa 4.500 de muncitori ca sa mentina volumul productiei la un nivel ridicat in perioada vacantei de vara. Pentru a face fata cererii de modele compact clasa A si B, fabrica din Rastatt a lucrat 21 de schimburi suplimentare, iar uzina de asamblare de SUV-uri din Tuscaloosa a functionat suplimentar 10 sambete.

Compania a extins in acest an gama de masini compact cu automobilul CLA, a imbunatatit modelul clasa E si a lansat noul model Clasa S, in iulie.

In primele sapte luni, livrarile Mercedes au avansat cu 8,1%, la 811.227 de vehicule, sustinute de cresterea cu 5,7% a vanzarilor in Europa, la 382.088 de unitati. In SUA, livrarile au urcat cu 12%, la 165.598 de umitati, iar in China cu 3,5%, la 117.444 masini.

Piata auto europeana a crescut in luna iulie, alimentand asteptarile privind stabilizarea vanzarilor

Inmatricularile de masini noi in Europa au scazut cu 5,2% in primele sapte luni, fata de perioada similara din 2012 , la 7,46 milioane unitati, dar au crescut in iulie, alimentand asteptarile privind stabilizarea vanzarilor in a doua jumatate a anului, potrivit asociatiei industriei auto germane VDA.

Astfel, inmatricularile de masini noi in spatiul european - UE, Elvetia, Norvegia, Islanda si Liechtenstein - au avansat cu 4,8% in iulie, la 1,02 milioane de unitati, noteaza organizatia germana, citata de Reuters.

"Rezultatul pozitiv din iulie (...) este un semn bun pentru stabilizarea pe care o asteptam in a doua jumatate a anului. Recuperarea economica aflata in faza de inceput in Europa de Vest pare sa se reflecte in evolutia cererii pe piata auto", a declarat presedintele VDA, Matthias Wissmann.

Piata auto europeana se va contracta in 2013 pentru al patrulea an, afirma analistii, dar evolutia din trimestrul al doilea sugereaza ca unii producatori auto mari sunt mai aproape de stabilizarea vanzarilor decat se credea.

Vanzarile auto din Europa arata primele semne de revenire, odata cu iesirea din recesiune a zonei euro, a declarat un oficial al companiei americane Ford Motor, care a anuntat joi o crestere de 9% a livrarilor in luna iulie pe 19 piete ale companiei in Europa, la 90.000 de masini, potrivit Bloomberg.

"Ce a fost mai rau a trecut. Este prematur sa afirmam ca ne aflam pe un trend ascendent, dar perspectiva s-a imbunatatit", a declarat Roelant de Waard, director de vanzari la divizia europeana a Ford.

PIB-ul zonei euro a avansat cu 0,3% in trimestrul al doilea, dupa sase trimestre de scaderi, sustinut de cresterea economica din Germania si Franta.

Pe ansamblul anului 2013, vanzarile de masini noi in Europa ar putea scadea la 12,1 milioane de unitati, cu 24% sub recordul de 16 milioane de vehicule atins in 2007, potrivit IHS.