Victor Ponta a vizitat, sambata dimineata, societatea Antibiotice din Iasi. El a promis ca profitul obtinut de Antibiotice va putea fi reinvestit si in urmatorii ani pentru modernizarea unitatii. 

Victor Ponta le-a spus angajatilor de la Antibiotice ca "este pentru prima data in viata cand se trezeste dimineata cu antibiotice" si a adaugat ca in timp ce societatea ieseana este un proiect de succes, Institutul Cautacuzino reprezinta un proiect esuat. 

"Aici la Iasi s-au ocupat oameni buni, dincolo s-a ocupat ministrul Nicolaescu si n-a iesit bine", a afirmat Ponta. 

Premierul a declarat ulterior presei ca asteapta de la conducerea Antibiotice Iasi sa ajute Ministerul Sanatatii pentru salvarea Institutului Cantacuzino. 

"Pe baza managementului celor de la Antibiotice, impreuna cu ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu, putem salva si acel brand. Anul trecut l-am intrebat pe ministrul Eugen Nicolaescu daca-si asuma programul de salvare a Institutului Cantacuzino. Eu nu am crezut in el (in program - n.r.), pentru ca am vorbit si cu alti specialisti. Ministrul mi-a zis «da, eu imi asum toata responsabilitatea», dar acum nu mai e ministru. Am pierdut un an, insa am pierdut si multi bani", a spus premierul. 

Directorul Antibiotice Iasi, Ioan Nani, i-a solicitat premierului sa intervina la Ministerul Finantelor pentru ca bugetul pe acest an al societatii iesene sa fie aprobat, astfel incat, de la 1 iulie, salariile a peste 1.000 de angajati ai fabricii sa poata fi majorate cu aproximativ 200 de lei.  Victor Ponta a promis ca situatia va fi rezolvata si ca lefurile angajatilor de la Antibiotice vor putea fi marite.