Remarcam dezvoltarea unui nou segment de masini, SUV-urile in doua usi. Deschizatorul de drumuri a fost Range Rover Evoque. Porsche Cajun va fi construita pe platforma Q5 si va beneficia de tehnologia acestui model Audi.

Masina  va intra in productie in primavara anului 2013. Motorizarile pregatite pentru acest model vor fi atat diesel cat si pe benzina.

Versiunile pe benzina vor avea motoare 2.0 TFSI care dezvolta 240 CP si 3.0 TFSI din care ies 292 CP.
Versiunile diesel vor fi propulsate de un 2.0 TDi cu 190 CP si un 3.0 TDI care va avea 265 CP.
               
Directorul de design al Grupului Volkswagen, Walter de Silva spunea recent ca vrea sa schimbe si sa improspateze designul modelelor Porsche si acest lucru va fi vazut incepand cu acest nou model Porsche Cajun.

Porsche va deveni in curand, dupa ce procesul de fuziune va fi incheiat, a 10-a marca a grupului Volkswagen iar directorul de design Porsche, Michael Mauer se va subordona lui De Silva la fel ca si ceilalti directori ai marcilor grupului.

Volkswagen  a cumparat la sfarsitul anului trecut 49,9% din actiunile Porsche.

Prin extinderea gamei la 4 modele Porsche intentioneaza sa-si dubleze vanzarile pe termen mediu, la 150.000 unitati.


Colosul auto german are in portofoliu in prezent marcile Volkswagen, Volkswagen Vehicule Comerciale (Germania), Audi, Skoda (Cehia), Seat (Spania), Bentley (Marea Britanie), Bugatti (Franta), Lamborghini (Italia) si Scania (Suedia).