Astfel, partenerii grupului Renault vor vinde asigurari personalizate incepand cu luna octombrie, primul serviciu de acest fel din Romania, in urma unui asocieri de cobrokeraj dintre RCI Banque, compania de profil Marsh si trei asiguratori, au declarat surse apropiate parteneriatului, citate de Mediafax.

"Este vorba de servicii de asigurare Casco si RCA personalizate destinate celor care cumpara de la dealerii care vand marcile Dacia, Renault si Nissan. Cu alte cuvinte, la analiza dosarului se va tine cont de criterii precum situatia sociala si civila a persoanei asigurate, varsta, dar si orasul in care locuieste... Este primul serviciu de acest fel din Romania", a precizat sursa citata.

Mai departe, un client de 20 de ani care cumpara o masina sport va plati o asigurare mult mai scumpa.

Distributia serviciilor de asigurare se va face prin reteaua de dealeri Dacia Renault si Nissan, iar clientii vor putea incheia polite RCA si Casco, acestea din urma fiind disponibile in doua variante, Gold si Silver.

Brokerul de asigurari Marsh Romania face parte din grupul american Marsh&McLennan Companies, cu peste 54.000 de angajati si venituri anuale de peste 11 miliarde de dolari.

RCI Banque (Renault Credit International Banque) este prezenta in Romania prin diviziile RCI Leasing Romania IFN, RCI Finantare Romania si RCI Broker de Asigurare.

In prezent, Automobile Dacia are un parteneriat de servicii de asigurari cu firmele Omniasig si Asirom.