Presedintele Traian Basescu a spus, la lansarea noului model Ford B-MAX, ca vrea sa fie primul roman care cumpara aceasta masina, informeaza Mediafax.

"Am convingerea ca proiectul va fi un succes si pentru ca nu poti proba altfel decat prin fapte credinta ta, vreau sa va spun ca vreau sa fiu cel care cumpara prima masina produsa la Ford”, a spus presedintele Basescu.

El a tinut sa le arate celor prezenti la evenimentul organizat de Ford si documentele prin care a achizitionat masina. "Ca sa nu fie niciun dubiu, aceasta e factura pro-forma, acesta este ordinul de plata. Si acum pot sa imi iau masina”, a spus presedintele.

El s-a urcat apoi la volanul noii sale masini, de culoare rosie, pe care a testat-o in incinta fabricii. Seful statului a precizat ca masina va fi folosita de el, si nu de sotia sa, in pofida culorii. "Tehnologic este vreo doua trei clase peste tot ce se produce in Romania”, a mai afirmat seful statului.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca faptul ca Ford nu a inchis fabrica de la Craiova din cauza crizei economice dovedeste increderea investitorilor straini in oportunitatile oferite de economia romaneasca. "Romanii pot orice atunci cand vor si sunt bine condusi de managementul lor”, a aratat presedintele Basescu.

El le-a multumit angajatilor de la uzina Ford din Craiova si a mentionat ca va sprijini si in continuare acest proiect. "Vreau sa le multumesc tuturor angajatilor Ford si vreau sa le multumesc anticipat si celorlalti angajati care vor veni aici, pentru ca am inteles ca pana in 2014 uzina va numara aproximativ 6.000 de angajati si sa le multumesc celor care au avut incredere in investitia in Romania pe timp de criza (...) Asa cum am stat si am sprijinit alte proiecte, de exemplu un proiect chiar concurent, Dacia de la Mioveni, voi fi un consecvent sustinator al acestei capacitati de productie de cel mai inalt nivel”, a afirmat presedintele.

Totodata, el a mai spus ca si-ar dori ca si Ford sa dezvolte la Craiova un centru de excelenta la fel ca acela dezvoltat de Dacia Renault, avand in vedere performanta invatamantului tehnic si a traditiei industriale de la Craiova. Traian Basescu a fost si primul cumparator al SUV-ului Dacia Duster lansat in 2010.

Modelul Ford B-Max este produs exclusiv la fabrica Ford de la Craiova si este disponibil in trei variante de echipare (Ambiente, Trend, Titanium) si trei motorizari pe benzina si doua diesel.

Pretul de baza de 13.400 de euro este disponibil pentru varianta Ambiente, in timp ce varianta Trend are un pret de pornire de 14.150 de euro, iar cea Titanium de 16.150 de euro.

Ford estimeaza ca va produce in acest an la Craiova 60.000 de masini B-Max, iar anul viitor 105.000 de unitati, modelul fiind destinat in principal pietelor externe. Pentru a atinge tinta de productie, muncitorii Ford vor lucra in doua schimburi.