Dacia Duster Birou Mobil este un model unicat. Masina nu este un model de serie, dar daca s-ar pune problema pretului, ar costa probabil cat 3 autoturisme normale. Punctul forte este insa dotarea multimedia.

Fiecare director din cei 4 care pot merge simultan cu aceasta masina are masa lui de laptop, suport pentru tableta ori acces la internet de mare viteza. Daca vrea sa comunice cu angajatii, poate intra in videoconferinta, de pe orice drum s-ar afla.

Motorizarea si mecanica masinii sunt neschimbate, insa caroseria a fost mult modificata. Limuzina are aproape 6 metri lungime, patru trape electrice pentru o lumina interioara mai buna, dar si climatizare speciala pentru pasageri.

La proiect au lucrat studenti din 3 universitati romanesti, care au avut o misiune tehnica foarte complicata. Sa transforme un SUV Duster intr-un birou mobil pentru oameni de afaceri. Au reusit aceasta performanta in cateva luni si au creat prima limuzina romaneasca 4x4.

Aproape toti masteranzii implicati in proiect sunt acum angajati la companii auto de prestigiu. Desi vorbim despre un concept, masina este omologata si circula in Romania. Este folosita de manageri in drumurile lor de la Bucuresti la Uzina de la Mioveni.