Aeromobilul nu mai este un vis pentru producatorii de vehicule. Mai multe companii au tot prezentat concepte, dar slovacii sunt primii care vin cu o varianta de serie aproape gata. Se numeste chiar AeroMobil 3.0. Este versiunea optimizata a prototipurilor "1.0" si "2.0".

Pe sosea prinde 160 de km/h si are autonomie de 900 de km. Exclusiv pentru zbor autonomia se reduce usor la 700 de km. Imaginati-va ca faceti Bucuresti-Budapesta in trei ore si jumatate. De cel putin patru ori mai repede in conditiile actuale. Pentru ca viteza de croaziera este 200 km/h.

Cel mai aproape de realitate aeromobil are doua locuri, spatiu pentru bagaje si parasute. Inauntru arata foate mult ca o masina si are dotari/elemente de siguranta pe care le au marcile moderne. Pentru aeroportanta buna, materialele din compozitie sunt din diverse aliaje, usoare si in acelasi timp rezistente.

Nu exista inca un pret pentru masina-avion. In primul rand, slovacii care o produc trebuie sa obtina omologari de la autoritatile aeronautice.